تغذیه مناسب و هوشمندانه یکی از رموز موفقیت در کنکور

هر ساله با نزدیک شدن به اواخر فصل بهار، دانش آموزانی که آزمون کنکور را در پیش دارند به تکاپو افتاده و سعی می کنند از تمام انرژی خود برای موفقیت در این آزمون استفاده کنند. خوب می دانید که برای موفقیت در هر کاری عواملی مانند هوش، استعداد، تلاش و پشتکار لازم است اما در این میان کمک گرفتن از تجربیات دیگران و اصول موفقیت در رسیدن به نتیجه مطلوب نقش اساسی دارد. به عبارت دیگر موفقیت فرآیند پیچیده ای نیست.

بی‌تردید کیفیت تغذیه به ویژه در دوران امتحانات و کنکور، می‌تواند در موفقیت یا عدم موفقیت افراد و بهبود حافظه آن ها نقش موثری داشته باشد. از سوی دیگر اغلب دانش آموزان در روزهای نزدیک به امتحان و حتی روز امتحان، با عدم تمرکز و اضطراب یا با نوعی ترس از عدم موفقیت رو به رو می شوند. آیا می دانید که با تغذیه مناسب می توانید استرس و اضطراب خود را کنترل کنید؟

تغذیه و افزایش حافظه

عوامل و فاکتورهای بسیاری مانند وراثت، محیط زیست، خواب و استراحت کافی، بیماری‌ها، دارو‌های شیمیایی و نوع تغذیه در افزایش یا کاهش حافظه نقش دارند و در این بین، تغذیه از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

استفاده از برنامه های کاهش وزن در این دوران نه تنها مناسب نیست بلکه می تواند سبب کاهش کارایی مغز شود. به عبارت دیگر به پایان رسیدن ذخایر مواد حیاتی به‌دلیل عدم‌دریافت غذای مورد نیاز بدن، سبب کاهش و افت توان جسمی، خستگی، بی‌حوصلگی، افسردگی، کاهش توان یادگیری، قدرت حافظه و تمرکز، کاهش مقاومت در مقابل عوامل بیماری‌زا و طولانی شدن دوره‌ نقاهت بیماری ها می شود.

برای بهبود حافظه کوتاه مدت، سعی کنید قند خون تان را طوری تنظیم کنید که نوسان نداشته باشد. گرسنگی بیشتر از هشت ساعت می تواند نقش موثری در کاهش قدرت حافظه داشته باشد.

مغز برای انجام فعالیت های طبیعی خود به استیل کولین نیاز دارد که منشا آن از لسیتین می باشد. در اثر کاهش مقدار استیل کولین به دنبال کمبود لسیتین، حتی به مدت کوتاه، قدرت حافظه کاهش یافته و فرد قدرت حفظ طولانی صحبت ها و دیده ها را از دست خواهد داد و یا مطالب و مسائل جدید را به سختی به خاطر می سپارد. لسیتین در عدس، ذرت، شیر، زرده تخم مرغ، تخمه آفتابگردان، جوانه گندم، بادام زمینی، آرد جو دوسر، کبد (جگر) گوساله و… وجود دارد ولی از همه بیشتر در لوبیای سویا یافت می شود.

یکی دیگر از مواد مغذی موثر در افزایش کارایی مغز و قدرت یادگیری اسیدهای چرب امگا ۳ است. منابع غذایی امگا ۳ شامل؛ ماهی های چرب، دانه ‌های روغنی نظیر بادام، گردو، بادا‌م ‌زمینی، کنجد و تخم ‌کتان هستند.

ویتامین ها و مواد معدنی نیز در تقویت حافظه نقش دارند. توصیه می شود در ایام امتحانات، به مصرف موادغذایی سرشار از ویتامین های گروه B و C توجه ویژه ای داشته باشید. گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، کلم بروکلی، مرکبات، توت فرنگی و کیوی از منابع غذایی ویتامین C و لبنیات، غلات کامل، سبوس و جوانه گندم، حبوبات، موز و غذاهای دریایی از منابع غذایی ویتامین های گروه B هستند.

برخی از مواد معدنی مانند آهن، روی، کلسیم، پتاسیم و منیزیم نیز در بهبود عملکرد حافظه نقش دارند. منابع غذایی مانند شیر و محصولات لبنی، سیب، انبه، زردآلو، آووکادو، موز، گریپ فروت، عسل، کیوی، پرتقال، آلو، گیلاس، توت فرنگی، انجیر، انگور، خرما، سیب‌زمینی، غلات کامل، حبوبات، دانه‌های روغنی، سبزیجات برگ سبز، ماهی و گوشت از منابع غذایی مناسب برای بهبود حافظه هستند.

مغز بیشتر از هر عضوی در بدن اکسیژن مصرف می کند، این موضوع سبب تولید مقدار زیادی رادیکال های آزاد می شود که در نهایت سبب صدمه زدن به سلول های مغزی می شوند. فرسودگی ناشی از رادیکال های آزاد سبب از دست رفتن تدریجی حافظه می شود. برای تقویت حافظه، مصرف موادغذایی حاوی آنتی ‌‌اکسیدان‌ ها مانند میوه‌ و سبزی ها توصیه می شود.

خوب است بدانید که کمبود آب بدن می‌تواند ریشه‌ کاهش تمرکز افراد باشد. به همین دلیل توصیه می‌شود روزانه و به طور منظم ۸-۱۰ لیوان آب بنوشید.

رنگ‌ها، شیرین کننده‌ها و افزودنی‌های غذایی مصنوعی، نوشابه‌های گازدار، شربت‌های شیرین، تنقلات شیرین، نیکوتین و نان سفید نیز از جمله ترکیباتی هستند که می توانند فعالیت مغز را کاهش ‌دهند.

 

Related posts:

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

*